nieuws

‘Verscherping toezicht op conglomeraties gaat te ver’

Archief

De Europese Commissie gaat te ver in haar pogingen om het toezicht te vergroten op conglomeraties binnen het verzekeringsbedrijf, aldus de commissie voor wettelijke zaken van het Europees parlement in European Report

Volgens de commissie rechtvaardigen de mogelijke (financiële) verstrengelingen niet de voorgestane maatregelen. De zware belasting die dit meebrengt voor verzekeraars staat in geen enkele verhouding tot de voordelen van een verscherpt toezicht, aldus de commissie. Het een en ander zou uiteindelijk kunnen leiden tot verhoging van de verzekeringspremies. Meer doorzichtigheid in de samenstelling van verzekeringsgroepen kan veel beter worden bevorderd door uitwisseling van informatie, mogelijk zelfs zonder nieuwe wetgeving.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.