nieuws

Vernieuwingen in ondernemers-aov van de Goudse

Archief

De Goudse heeft per 1 december enkele vernieuwingen aangebracht in haar (Jonge) Ondernemers-aov. Het gaat om een verruiming van de zwangerschapsdekking en een uitbreiding met het oog op de (eventuele) aanpassingen binnen de AAW.

Omdat vrouwelijke ondernemers bij een normaal verlopende zwangerschap niet kunnen terugvallen op een sociale uitkering, heeft de Goudse in 1988 in haar ondernemers-aov een volgens haar unieke zwangerschapsregeling geïntroduceerd. Deze uitkering voor vrouwelijke ondernemers wordt sinds 1 december gebaseerd op de volledige A-rente (voorheen 50% hiervan).
Voorts kan nu bij de Ondernemers-aov de optie ‘AAW Zekerheid’ worden meeverzekerd. Het gaat onder meer om het opvullen van het ‘beoordelings-gat’ tussen de percentages op grond van de criteria passende resp. gangbare arbeid. De betrokken optie dekt niet alleen de eventuele financiële achteruitgang door het begrip gangbare arbeid, maar ook eventuele toekomstige verlaging van de AAW op grond van wetswijziging. Het recht op aanpassing van het verzekerde bedrag is geldig tot 1 januari 2000. Voor de ‘AAW Zekerheid’geldt een tarief van 20% van de premie voor rubriek B van de aov.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.