nieuws

Vermogensbeheerders van Eureko fuseren

Archief

De pan-Europese financiële dienstverlener Eureko heeft de fusie aangekondigd van de Britse vermogensbeheerders F&C en Isis.

Door de fusie creëert Eureko een top-10 beheerder van Europese pensioenfondsvermogens. De samenvoeging van F&C Asset Management, onderdeel van Eureko, met Isis Asset Management, een meerderheidsbelang (67%) van Eureko-participant Friends Provident, moet een synergiebesparing van bruto e 48 mln per jaar opleveren.
Om de fusie te realiseren, worden 331 miljoen nieuwe Isis-aandelen uitgegeven. Eureko ontvangt verder een bedrag van e 375 mln en bijna e 200 mln aan aandelen in Friends Provident. In de fusiemaatschappij krijgt Friends Provident een belang van 51%, Eureko 23% en overige particuliere beleggers 26%. De fusie moet in de loop van oktober dit jaar een feit zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.