nieuws

Vermaat voorzitter nieuwe financiële toezichthouder

Archief

Met de ondertekening van het instellingsbesluit door de Verzekeringskamer, Nederlandsche Bank en Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) is de oprichting van de Raad van Financiële Toezichthouders een feit.

De Raad wordt per 1 augustus operationeel. Het besluit werd officieel overhandigd aan minister van Financiën Gerrit Zalm door dr. Arend Vermaat, voorzitter van de Verzekeringskamer en tevens de eerste voorzitter van de nieuwe toezichthouder op de financiële markt in ons land.
De benoeming van Vermaat geldt voor één jaar. Volgend jaar wordt hij opgevolgd door de directeur van de Nederlandsche Bank. De oprichting van de Raad was een initiatief van Zalm, die de cohesie wil bevorderen in het sectoroverschrijdende toezicht. Dit toezicht is volgens de minister nodig omdat de traditionele sectoren verzekeren, sparen en lenen (o.m. hypotheken) steeds verder integreren. Elk jaar zal de Raad een (openbaar) verslag uitbrengen van zijn werkzaamheden en bevindingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.