nieuws

Verliesgevend Stiwoga trekt zich terug van Duitse markt

Archief

Bouwgarantieverzekeraar Stiwoga heeft vorig jaar voor het eerst sinds de oprichting een negatief technisch resultaat geboekt. De activiteiten in Duitsland worden afgebouwd.

Het technisch resultaat kwam uit op e -180.000 (+6,0 mln). Als oorzaken hiervoor noemt Stiwoga, naast slechte beleggingsresultaten, extra reserveringen ad e 7,4 mln vanwege schadegevallen en een groei in de schade-uitkeringen. Het nettoresultaat bedroeg e -117.000 (+ 3,9 mln). De brutopremieinkomsten stegen met 14,2% tot e 8,8 (7,7) mln.
Voor dit jaar wordt een verbetering van het resultaat verwacht dankzij vereenvoudiging en automatisering van administraties. Verder heeft Stiwoga besloten zich terug te trekken van de Duitse markt. “De Duitse markt staat onder druk en het bewerken hiervan kost veel tijd en moeite die wij beter kunnen aanwenden voor onze thuismarkt”, aldus adjunct-directeur Leendert Maris. De portefeuilles van buitenlandse klanten die geen eigendomsverhoudingen hebben met Nederlandse bouwbedrijven, worden afgebouwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.