nieuws

Verlies dreigt ook voor Duitse autoverzekeraars

Archief

De sterke prijsconcurrentie zal het resultaat van Duitse autoverzekeraars dit jaar negatief maken, zo voorspelt de voorman van de autoverzekeraars

Volgens hem worden klanten steeds nadrukkelijk gewezen op hun opzeggingsrechten – hij verwijst naar automobielclub Adac – en neemt daardoor de druk op de maatschappijen toe. De motorrijtuigenbranche verliest razendsnel aan winstgevendheid, constateert ook herverzekeraar Kölnischen Rück. In 2006 zou het technische resultaat gemiddeld met 3,4 procentpunten zijn gedaald en dit jaar gaan daar nog eens 4,5 procentpunten vanaf. Herverzekeraar Hannover Rück voorspelt voor dit jaar een bedrijfstakbreed verlies van € 1,3 miljard. De Duitse autoverzekeraars hebben vijf winstgevende jaren achter de rug. In de zeven jaren tot 2002 werd echter alleen maar verlies geleden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.