nieuws

Verkoop verzekeraar Volvia geen gevolgen voor ons land

Archief

De verkoop van Volvia, het verzekeringsbedrijf van de Zweedse vrachtwagenfabrikant Volvo Group, heeft geen gevolgen voor ons land. Dit heeft de Nederlandse vestiging van Volvo in Beesd bekendgemaakt.

Volvo Group heeft Volvia verkocht voor ongeveer f 140 mln aan de Zweedse verzekeraar If, waarmee al nauw wordt samengewerkt. De deal is het gevolg van het besluit van Volvo Group om zich te concentreren op de fabricage van vrachtwagens.
insurance-manager Michel van Dam van de Nederlandse vestiging van Volvo Truck en Bus in Beesd. “De genomen beslissing in Zweden heeft niets van doen met onze verzekeringsactiviteiten rondom trucks en overige risico’s bij eigen vervoerders en beroepsvervoerders in Nederland. Onze activiteiten hierin zullen de komende jaren nog verder worden uitgebreid.”
in Beesd, is geen onderdeel van de Zweedse vrachtwagenfabrikant. Dit bedrijf dat gespecialiseerd is in de verzekering van Volvo-personenauto’s, valt onder Volvo Cars, onderdeel van autofabrikant Ford.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.