nieuws

Verhuishypotheek van Fortis Bank

Archief

Fortis Bank verkoopt sinds kort de Verhuishypotheek. Het nieuwe product is feitelijk een overbruggingskrediet met een aanzienlijke rentekorting.

De nieuwe hypotheek vervangt voor kopers van een woning het overbruggingskrediet. Dit krediet vangt de dubbele woonlasten op voor klanten die een huis kopen zonder dat de oude woning is verkocht. “Dat krediet wordt altijd los van de hypotheek gesloten. De Verhuishypotheek is onderdeel van de totale hypotheek op het nieuwe pand”, aldus een woordvoerder. “Op het oude pand wordt een positieve/negatieve hypotheekverklaring gevestigd.”
Omdat de Verhuishypotheek meer zekerheid biedt voor de geldverstrekker, wordt een lager rentetarief gehanteerd dan bij een regulier overbruggingskrediet. “Het rentevoordeel voor de klant is 0,8%.” De looptijd is maximaal twee jaar. “Die langere looptijd is vooral handig voor mensen die een nieuwbouwwoning kopen en te maken krijgen met een vertraging in de oplevering.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.