nieuws

Verbond zet politiek onder juridische druk

Archief

Polishouders van vóór 1987 gesloten lijfrenteverzekeringen kunnen na 2001 wellicht toch tot maximaal f 20.000 premie aftrekken van de belasting.

Volgens advocatenkantoor Loyens & Loef maken de polishouders voor de rechter een grote kans om in het gelijk gesteld te worden. De advocaten hebben de juridische houdbaarheid van de belastingplannen in opdracht van het Verbond van Verzekeraars tegen het licht gehouden. “Op het ministerie van Financiën zijn ze behoorlijk onder de indruk van dit gegeven”, aldus Verbond-woordvoerster Anky van Leeuwen.
In het wetsvoorstel Inkomstenbelasting 2001 is alleen nog ruimte voor aftrek tot f 2.204 en aftrek bij een aantoonbaar pensioentekort. Oude afspraken worden niet eerbiedigd. Deze en volgende week buigt de Eerste Kamer zich over de fiscale plannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.