nieuws

Verbond vraagt weer om prudente fiscale reclame

Archief

Voor de derde keer in anderhalf jaar tijd heeft het Verbond van Verzekeraars zijn leden gevraagd terughoudend om te gaan om het fiscale argument in reclames voor levensverzekeringen.

In een circulaire stelt het Verbond dat de discussie over de fiscale begeleiding van levensverzekeringen nog lang niet ten einde is, ondanks dat het wetsvoorstel Inkomstenbelasting 2001 politiek zo goed als afgerond is. “In 2005 is de evaluatie van de wet voorzien.”
“Als in de tussentijd het beeld ontstaat dat levensverzekeringen primair fiscal driven zijn, is het gevaar aanwezig dat de fiscale behandeling van lijfrenten en kapitaalverzekeringen wederom een centraal thema wordt”, aldus het Verbond. “Wij vragen u daarom dringend zorgvuldig en terughoudend om te gaan met het benadrukken van de fiscale aspecten en meer te wijzen op het doel van de levensverzekering, zoals verzorging van de oude dag.”
Gezien de huidige aanbiedingen voor dubbele koopsommen is de oproep aan veel leden niet besteed.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.