nieuws

Verbond: overheid nalatig bij brandpreventie

Archief

Het Verbond van Verzekeraars verwijt de overheid nalatigheid op het vlak van brandpreventie

“De aandacht voor brandpreventie is minimaal en vooral een reactie op incidenten. Het lijkt wel of er eerst een ramp moet gebeuren”, aldus directeur Richard Weurding. Volgens de verzekeraars wordt de brandveiligheid in met name scholen, ziekenhuizen en bejaardencentra verwaarloosd. Concreet willen de verzekeraars dat alle rijksgebouwen worden voorzien van een sprinklerinstallatie. Verder zou ieder huishouden rookmelders moeten hebben, is de afschaffing van de vergunningplicht onwenselijk, dient de brandweer meer middelen te krijgen en dient de aanwezigheid van bluswater weer overal vanzelfsprekend te worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.