nieuws

Verbond gaat desnoods overheid aanklagen

Archief

Mochten de nieuwe verkiezingen geen verandering teweegbrengen in het regeringsbeleid ten aanzien van de basisaftrek lijfrente, dan overweegt het Verbond van Verzekeraars een juridische procedure tegen de staat.

Inzet is de afspraak die het Verbond van Verzekeraars vóór de invoering van de wet Inkomstenbelasting 2001 met de overheid heeft gemaakt: instandhouding van de basisaftrek lijfrente in ruil voor meer vennootschapsbelasting van de verzekeraars. Het Verbond wil in de gerechtelijke procedure hoge ambtenaren laten getuigen, waaronder oud-staatssecretaris Willem Vermeend. Dezelfde Vermeend houdt nu in opdracht van de verzekeraars een pensioenonderzoek, dat met een maand uitstel eind deze maand zal worden gepubliceerd.
“Het is één van de wapens in ons arsenaal, naast de traditionele lobby-elementen”, zo plaatst Verbond-woordvoerder Hennie Zoontjes de dreigende procedure. “Het moge duidelijk zijn dat wij dit gevecht op het scherpst van de snede aangaan.”
Bij deskundigen is inmiddels advies ingewonnen over de procedure. Volgens Verbond-directeur Eric Fischer schatten zij de winstkansen voor de verzekeraars hoog in.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.