nieuws

Van Nierop biedt dga toegang tot Robeco

Archief

Houders van de DGA Kapitaalrekening van Van Nierop hebben deze maand toegang gekregen tot de beleggingsdiensten van Robeco Advies. Via Robeco kan onder meer online worden belegd in aandelen.

De DGA Kapitaalrekening is een drie maanden oud product van Van Nierop, waarmee de Aegon-dochter inspeelt op het nieuwe belastingstelsel. Bij de eigen BV ondergebrachte kapitaalverzekeringen worden vanaf 2001 namelijk ondergebracht in box 1 (progressieve heffing). Door de polis om te zetten in een DGA Kapitaalrekening wordt de belasting geheven volgens box 3, inclusief een eventuele vrijstelling tot f 272.000.
De overdrachtswaarde kon tot 1 november belegd worden in de ruim zestig fondsen van Van Nierop zelf. Bij een waarde van f 350.000 kreeg de dga tevens vermogensadvies van Bank Labouchere, terwijl vanaf f 500.000 het beheer zelfs kan worden uitbesteed aan Labouchere of vermogensbeheerder Palladyne. Daar wordt nu dus de beleggingsdienst van Robeco Advies aan toegevoegd. Drempel voor deze laatste dienst is een overdrachtswaarde van minimaal f 150.000. Naast de mogelijkheid van online beleggen biedt Robeco Advies actueel inzicht in de beleggingsportefeuille, koersinformatie, bevestiging per e-mail van beurstransacties, toegang tot Iris Research en beurscommentaar. Voorts krijgt de directeur-grootaandeelhouder een persoonlijke beleggingsadviseur tot zijn beschikking. Financiering
Een nieuwe dienst van Van Nierop is ten slotte een financieringsregeling voor de overdrachtswaarde van de BV naar Van Nierop. Tegen een lage rente (momenteel minder dan 7%) kan circa 60% van de overdrachtswaarde worden gefinancierd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.