nieuws

Van Lanschot koopt Haags NVA-kantoor

Archief

Van Lanschot Bankiers heeft het Haagse kantoor Assurantie Combinatie Vijverberg overgenomen. De beursgenoteerde bank uit Den Bosch heeft ambities om verder te groeien op verzekeringsgebied.

Het Haagse assurantiekantoor is lid van de NVA en gaat sinds kort door het leven als Van Lanschot Vijverberg Assurantiën. De overname geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Vijverberg telt zeven medewerkers en heeft een portefeuille van “enkele duizenden klanten”, zowel particulier als bedrijven. Voormalig eigenaar en oprichter (in 1982) is Jan Pieter Wijers (58). “De aandelenoverdracht is anderhalve maand geleden geëffectueerd”, zo stelt hij.
Van Lanschot kocht eind 1999 nog Rosenthal Assurantiën (Hilversum), net als Vijverberg lid van de NVA. Met een provisie-omzet van zo’n f 9 mln bracht Rosenthal de jaarprovisie uit assurantiebemiddeling van Van Lanschot Assurantiën op f 34,7 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.