nieuws

Van Lanschot betaalt kwart miljard voor CenE

Archief

Voor de aankoop van CenE Bankiers, die gisteren is afgerond, heeft F. van Lanschot Bankiers een overnamesom betaald van circa e 250 mln.

Daarin is een bedrag van e 82 mln aan goodwill begrepen. Bij het bepalen van de koopprijs is rekening gehouden met de toekomstige pensioenverplichtingen van Van Lanschot voor de vierhonderd CenE-medewerkers.
De assurantiebemiddelingsactiviteiten van CenE worden geïntegreerd in die van Van Lanschot. Wat er met de CenE-producten gaat gebeuren, wordt nog besproken. Zeker is wel dat het label Gezondheidszorg (advisering van specialisten, praktijken en ziekenhuizen) wel onder de naam CenE blijft bestaan. “De integratie gaat één tot twee jaar in beslag nemen”, laat Van Lanschot weten.
CenE Bankiers maakte vorig jaar e 19,4 (23,7) mln winst bij een totale omzet van e 83,4 (84,2) mln. Van Lanschot boekte een winst van e 106,7 (97,6) mln en een omzet van e 378,3 (377,9) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.