nieuws

Van Kampen past bootpolis Europeesche later aan

Archief

De Van Kampen Groep past de voorwaarden van de bootverzekering van Europeesche, die voor het overige intermediair al per 1 april zijn gewijzigd, voor haar verzekerden pas per 1 oktober aan.

Het volmachtbedrijf had uitstel gevraagd, omdat het meer tijd nodig had om de wijzigingen door te voeren in de eigen administratie. “Het gebeurt wel vaker dat gevolmachtigden uitstel vragen voor aanpassingen. We hebben zo’n 80 à 85 gevolmachtigd agenten. Soms heeft men wat meer tijd nodig”, aldus een woordvoerder van Europeesche.
De voorwaarden zijn aangepast omdat de kosten van schadeherstel en de schadelast sterk zijn gestegen. De belangrijkste wijziging is dat aanpassingen voortaan ook midden in een verzekeringsjaar kunnen worden doorgevoerd. Verder vervalt de nieuwwaardetermijn van drie jaar en komt er een standaard eigen risico voor (volg)boten. Voor speed- en rubberboten geldt daarbovenop een eigen risico van e 125. Bovendien gaat voor als hoofdboot verzekerde rubberboten het tarief voor open speedboten gelden, waardoor vooral voor rubberboten onder de 25 pk fors meer premie moet worden betaald.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.