nieuws

Van garagebedrijven maakt 20% gebruik van arbodienst

Archief

Eind vorig jaar maakte iets meer dan 20% van de garagebedrijven gebruik van een arbodienst. Binnen deze groep had twee op de drie bedrijven Arboned ingeschakeld. Dit is naar voren gekomen uit een enquête die de Bovag onder haar leden in de auto- en tweewielerbranche heeft gehouden.

Behalve Arboned kwamen bij de garages ook De Twaalf Provinciën, Arbodienst Groep Holland, Arburo, Arboconsult en LarRora over de vloer.
Van de in totaal bijna 2.500 ondervraagde garages maakte 56% gebruik van ondersteuning door het GAK, deed 19% de wettelijke taken in eigen beheer, en wist 3% nog helemaal niet van het bestaan van gespecialiseerde arbodiensten, aldus de Bovagkrant van februari. De hoogste waardering werd uitgesproken voor De Twaalf Provinciën (95% van de gebruikers was tevreden tot zeer tevreden), gevolgd door Arboned (85%). De arbodienst LarRora, voorheen onderdeel van de midden vorig jaar failliet gegane Alexander Robin Groep, scoorde aanzienlijk in ontevredenheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.