nieuws

Van fraude verdacht lid stapt uit NBvA

Archief

De Middelburgse tussenpersoon ‘Hypotheek & Assurantie Service’ die verdacht wordt van een omvangrijke hypotheekfraude, heeft afgelopen week het lidmaatschap van de NBvA opgezegd.

Volgens NBvA-secretaris Boudewijn van Uden wilde de betreffende tussenpersoon niet langer de naam van de NBvA beschadigen en heeft hij mede daarom de eer aan zichzelf gehouden.
Klacht
Het NBvA-bestuur overwoog bij de eigen Raad van Toezicht een klacht in te dienen tegen de tussenpersoon. Aanleiding hiervoor vormde de aanhouding van 55 betrokkenen (grotendeels hypotheekgevers) door de Middelburgse politie. Naar aanleiding van de landelijke publiciteit hierover had de bond in een brief om opheldering over de zaak gevraagd bij het Middelburgse assurantiekantoor.
De NBvA wenste inzage te krijgen in alle relevante stukken en wilde bovendien van de tussenpersoon weten met welke geldgevers hij zaken deed. De tussenpersoon ging daarmee echter niet akkoord en liet weten met onmiddellijke ingang zijn lidmaatschap te willen beëindigen. Tevens meldde hij de standsorganisatie het betreuren dat de NBvA betrokken was geraakt bij de publiciteit over de fraudezaak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.