nieuws

Van der Held neemt deel in nieuw makelaarsnetwerk

Archief

Het Rotterdamse assurantiekantoor Van der Held is via het Belgische moederbedrijf J. van Breda & Co deelnemer geworden in het nieuwe Europese makelaarsnetwerk ‘Eos Risq’. Volgens directeur Cees Kuijlaars van Van der Held kan Eos een aangenaam alternatief bieden voor het kolossale Amerikaanse makelaarsgeweld op de Nederlandse markt.

Eos, dat naast Van Breda bestaat uit het Franse Diot, het Oostenrijkse Greco en het Britse Alexander & Forbes, past volgens Cees Kuijlaars in de top-10 van de grootste makelaarsbedrijven ter wereld. Het netwerk telt wereldwijd ongeveer zesduizend medewerkers en haalde in 1999 een provisie-inkomen van 400 mln euro (f 880 mln). Ondanks deze grote schaal blijven de vier partners nationaal herkenbaar, doordat zij binnen de samenwerking hun volledige onafhankelijkheid behouden.
Het nieuwe netwerk is een opvolger van FDG, dat in 1994 werd opgericht. De Duitse deelnemer Funk besloot vorig jaar uit het netwerk te stappen, omdat deze geen heil zag in verdere integratie. De grote Engelse makelaar Alexander & Forbes trad in plaats van Funk toe tot het netwerk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.