nieuws

Van Ameyde brengt rechtsbijstand onder in nieuwe bv: Europrotector

Archief

De afdeling rechtsbijstand van Van Ameyde Interschade is per 1 februari verzelfstandigd onder de naam Europrotector bv.

Het bedrijf verleent verhaals- en rechtsbijstand in geval van personenschaden ten gevolge van letsel en overlijden.
Alle medewerkers van de afdeling zijn overgestapt naar Europrotector. Verder is het team uitgebreid met vier nieuwe personenschade-experts.
Mr R. Tijink is benoemd tot algemeen directeur. Mr H. Schillings is adjunct-directeur.
De verzelfstandiging van het verhaals- en rechtsbijstandswerk houdt verband met marktontwikkelingen die mede een gevolg zijn van de Europese wetgeving met betrekking tot rechtsbijstandsverzekeringen, aldus de directie. De desbetreffende richtlijn (87/344/EEG) verplicht verzekeraars tot een scheiding tussen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsactiviteiten in afzonderlijke rechtspersonen.
Groene kaart
Het internationale netwerk van Van Ameyde behandelt met betrekking tot de groene kaart in één onderneming zowel rechtsbijstands- als WA-kwesties, maar wil nu ook het schade-expertisewerk laten voldoen aan de Europese wetgeving en splitst derhalve de rechtsbijstands- en WA-activiteiten nu formeel. Van Ameyde had de werkzaamheden al ondergebracht in afzonderlijke business units, om belangentegenstellingen zo veel mogelijk te vermijden.
Het ligt in de bedoeling de verhaals- en de rechtsbijstandsdiensten verder uit te breiden.
De nu gestarte Europrotector BV maakt deel uit van Van Ameyde International. De andere vestigingen in Europa die verhaals- en rechtsbijstand leveren of gaan leveren, zullen deze werkzaamheden eveneens verzelfstandigen en onderbrengen in lokale Europrotector-vestigingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.