nieuws

Vakantiegeld nauwelijks besteed aan vakantie

Archief

Het vakantiegeld wordt door 19% van de Nederlanders volledig besteed aan andere dingen dan vakantie, bljikt uit onderzoek van Blauw Research voor Interbank. Een kwart zet minder dan de helft van het geld opzij om uit te geven aan de zomervakantie. Slechts 18% van de Nederlanders besteedt al het vakantiegeld aan vakantie.

Populaire bestedingsdoelen zijn het eigen huis (27%), andere grote uitgaven (23%), sparen (47%) en het wegwerken van betalingsachterstanden (27%). Voor de vakantie legt 61% van de bijna 600 ondervraagden vooraf geld opzij. ‘Vooraf kritisch zijn op de uitgaven’, wordt door 37% genoemd als manier om financieel ruimte te maken voor de vakantie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.