nieuws

Uveco onder curatele

Archief

Het zelf voor bankier spelen, komt Uveco-topman John Hampsink duur te staan. Op verzoek van toezichthouder DNB heeft de rechtbank Den Bosch een bewindvoerder aangesteld. Deze moet ervoor zorgen dat de aangetrokken en uitgeleende gelden zo snel mogelijk worden terugbetaald.  Hampsink heeft in 2000 aan ruim 150 klanten een rente van 6% gegarandeerd via uitgifte van zogeheten Rendementsovereenkomsten. De hiermee aangetrokken gelden, in totaal bijna € 3,7 mln, werden aangewend voor de uitbouw van Uveco en andere investeringsprojecten.

In het Brabants Dagblad heeft Hampsink van zich af gebeten. “Ze gooien een handgranaat in een gezond bedrijf”. Bewindvoerder Deterink verklaarde dat er naar zijn eerste waarneming geen betalingsproblemen bij Uveco zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.