nieuws

Univé Zorg spoort meer fraudezaken op

Archief

Univé Zorg heeft in de eerste helft van dit jaar meer fraudezaken opgespoord dan in dezelfde periode van 2004. In totaal zijn ruim tweehonderd fraudedossiers in behandeling genomen, een toename van 200%.

In de eerste drie maanden van dit jaar bracht het opsporingsteam van Univé Zorg 93 mogelijke fraudezaken aan het licht, meer dan een verdrievoudiging van het aantal fraudegevallen (27) in de eerste drie maanden van 2004. In het tweede kwartaal kwamen daar nog eens 109 mogelijke fraudezaken bij. Het totale bedrag dat hiermee is gemoeid, ligt boven de € 410.000, aldus de coöperatieve onderlinge.  Ter vergelijking: in 2003, toen voor het eerst nadrukkelijk naar verzekeringsfraude werd gespeurd, kwamen 35 fraudezaken voor in totaal ruim € 50.000 aan het licht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.