nieuws

Univé Het Platteland wijzigt handelsnaam in Stad & Land

Archief

Univé Het Platteland wijzigt per 1 januari haar holdingnaam en structuur. De coöperatieve onderlinge gaat straks als Stad & Land door het leven; de activiteiten worden in aparte vennootschappen ondergebracht.

De ruim honderd jaar oude onderlinge brandverzekeraar blijft onder de naam Het Platteland actief. De bemiddelingsactiviteiten worden voortgezet onder de handelsnaam Stad & Land. Een medio volgend jaar op te richten volmachtbedrijf zal eveneens onder de naam Stad & Land gaan opereren.
Stad & Land, dat het lidmaatschap van de NVA heeft aangevraagd, zal dit jaar nog een meerderheidsbelang nemen in twee assurantiebedrijven in de regio, vertelt directeur Jan Kamp (52). “Het gaat om twee bedrijven van elk meer dan tien werknemers. Hun volmachtactiviteiten worden de basis van het nieuwe volmachtbedrijf.” Kamp voegt eraan toe dat volgend jaar elk kwartaal een assurantiebedrijf zal worden overgenomen. “Aanbod is er genoeg”, bevestigt hij desgevraagd.
Univé Stad & Land heeft 130 medewerkers in dienst en beheert 280.000 polissen van 85.000 klanten, onder wie 43.000 leden/verzekerden van de brandonderlinge. De onderlinge heeft tien advieswinkels in de regio, waaronder een hypotheekadvieswinkel in Deventer. De premieomzet van de onderlinge beloopt _ 50 mln per jaar; de provisieomzet zal dit jaar uitkomen boven de _ 7 mln, aldus Kamp.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.