nieuws

Univé en VGZ weer in gesprek

Archief

Univé en zorgverzekeraar VGZ willen, opnieuw, gaan samenwerken

Vier jaar geleden werden fusiebesprekingen tussen beide maatschappijen stopgezet. “Er was toen onvoldoende toegevoegde waarde. We bekijken of dat nu anders is; er is veel veranderd”, stelt VGZ. “Schaalvergroting blijft voor ons een oriëntatiepunt”, zegt Univé-topman Edwin Velzel. Volgens zijn woordvoerder heeft Univé naar samenwerkingsmogelijkheden gekeken en is VGZ de enig overgebleven gesprekspartner. “Er zijn nog geen serieuze intenties uitgesproken”, tempert Velzel de verwachtingen. VGZ (incl. Trias en IZA) zou met Univé een coöperatie van 4,2 miljoen zorgverzekerden kunnen vormen; met 3,4 miljoen is VGZ nu al de grootste.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.