nieuws

‘Unisex-tarieven zijn doodsteek voor Riester-pensioenpolissen’

Archief

De invoering van uniforme verzekeringspremies voor mannen en vrouwen per 2006, conform de nieuwe EU-richtlijnen op dit gebied, is de doodsteek voor de door de overheid fiscaal gestimuleerde aanvullende pensioenverzekeringen

Dat is de mening van het Duitse overheidsinstituut voor de oudedagsvoorziening. Omdat door de wet op de gelijke behandeling voor mannen en vrouwen volgens het Duitse verbond van verzekeraars GDV de pensioenpremies voor mannen naar verwachting met 15% omhoog gaan, zal de animo voor de zogeheten ‘Riester-polissen volgens de overheidsinstelling tot het minpunt dalen. En dat terwijl de verkoop hiervan nu al reeds eenderde bedraagt van de geplande tien miljoen polissen en vorig jaar slechts 100.000 nieuwe polissen werden verkocht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.