nieuws

Unie wil loonsverhoging bij zorgverzekeraars

Archief

Nog geen twee maanden na het afsluiten van de CAO voor het personeel van zorgverzekeraars moeten er alweer nieuwe onderhandelingen worden geopend. De looptijd van de huidige CAO eindigt namelijk op 1 januari 2006. Vakorganisatie de Unie wil voor de komende twee jaar inzetten op een structurele loonsverhoging van 1,5% per 1 januari 2006 en 2% per 1 januari 2007 bij de zorgverzekeraars. 

Daarnaast wil de Unie een handhaving van de werkgeversbijdrage voor aanvullende zorgverzekering van 50%, een werkgeversbijdrage voor de zorgverzekering van gepensioneerden, een instemmingsrecht voor ondernemingsraden voor zowel de keuze van een verzekeraar als voor het pakket voor de collectieve aanvullende verzekering en ten slotte wil men in de CAO verankeren dat bij een collectieve aanvullende verzekering geen selectie gaat plaatsvinden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.