nieuws

Uitvaartpolissen Amersfoortse/UKV over

Archief

Amersfoortse/UKV draagt nog dit jaar alle 55.000 natura-uitvaartverzekeringen over aan concerngenoot Amev-Ardanta in Enschede.

De betrokken medewerkers (in fte uitgedrukt drie) gaan in Amersfoort ander werk verrichten. Eerder werden de aandelen van het dochterbedrijf van De Amersfoortse al overgedragen aan Amev-Ardanta (zie AM 3, pag. 37). Zoals verwacht was dat een voorbode van de polisoverdracht.
Fortis wil alle natura-uitvaartactiviteiten concentreren in Enschede. Het gehele Fortis-concern zou 1,4 miljoen uitvaartpolissen tellen, goed voor een premie-omzet van e 66 mln per jaar. Anderzijds was het uitvaartbedrijf een vreemde eend in de bijt voor De Amersfoortse. “De aansturing en uitvoering past niet langer in onze focus op inkomensverzekeringen en dus op pensioenverzekeringen als het om ons levenbedrijf gaat.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.