nieuws

Uitvaartbranche en ziekenhuizen praten over mortuariumkosten

Archief

Uitvaartverzekeraars en ziekenhuizen overleggen over wat moet worden verstaan onder de laatste verzorging van overledenen.

Uitvaartverzekeraars (en -ondernemers) keren zich er al jaren tegen dat zij moeten betalen voor de ‘mortuariumkosten’ voor overledenen in ziekenhuizen. Zij vinden dat de zorg voor een overleden patiënt onderdeel is van de medische verzorging en dat dit derhalve via de verpleegtarieven moet worden betaald door zorgverzekeraars. Een recent arrest van de Hoge Raad heeft de uitvaartverzekeraars gelijk gegeven. De ‘noodzakelijke laatste zorg’ komt voor rekening van de ziekenhuizen. In het arrest staat niet wat daar precies onder moet worden verstaan. Op last van minister Borst praten verzekeraar en ziekenhuizen met elkaar over waar een scheiding moet worden getrokken tussen ‘noodzakelijke laatste zorg’ en ‘verdergaande mortuariumkosten’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.