nieuws

UAP-NieuwRotterdam komt met eigen Pemba-product

Archief

Met de introductie van de WAO-Stabiliteitsverzekering heeft UAP-NieuwRotterdam haar versie van een Pemba-product geïntroduceerd. “De polis is geen premiedempingsproduct maar een WAO-vervangende verzekering”, aldus de maatschappij.

Met verwijzing naar de naam van het Pemba-product zegt UAP-NieuwRotterdam de werkgevers, met minimaal vijftien fulltime werknemers, een stabiele premie te kunnen garanderen voor een reeks van jaren.
De polis kent een bonus/malus-ladder vergelijkbaar met die voor autoverzekeringen, waarop ondernemers kunnen aflezen welke premies moeten worden betaald indien de WAO-uitkeringen worden gewijzigd. De eerste drie jaar evenwel worden de premiepercentages niet veranderd.
WAO-uitkeringen als gevolg van een ongeval buiten de werksfeer worden niet meegeteld bij het aanpassen van de premies. Ook WAO-uitkeringen die binnen een half jaar na aanvang zijn beëindigd in verband met herstel van de werknemer, worden buiten beschouwing gelaten.
UAP-NieuwRotterdam biedt bedrijven de mogelijkheid een deel van de vijf ‘Pemba-jaren’ te verzekeren. Het Pemba-product van UAP-NieuwRotterdam kan overigens niet als losse verzekering worden gesloten, maar moet gecombineerd zijn met een of meer van de volgende collectieve verzekeringen: WAO (WAO-gat en excedent), ziektekosten en/of ziekengeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.