nieuws

UAP Nederland: van 77 naar 21 volmachten

Archief

Het streven van UAP Nederland naar verbetering van het rendement in het schadebedrijf heeft de laatste twee jaar geleid tot het beëindigen van tientallen provinciale volmachten en beursvolmachten.

UAP had bij het begin van de saneringsoperatie 77 volmachten, waaronder 64 voor schadeverzekeringen. Begin dit jaar had de maatschappij er in totaal 21 over, waarvan 6 voor het levensverzekeringsbedrijf.
“Inderdaad een flinke sanering”, beaamt secretaris van de raad van bestuur mr J. Netten. “De operatie heeft ons enige miljoenen guldens premie-inkomen gekost, ten gunste van het rendement.”
Volgens Netten was tot de sanering besloten, omdat “de meeste pijn” werd veroorzaakt door de slechte resultaten van hoofdzakelijk de schadevolmachten. De beurstekening (brand, transport, aansprakelijkheid, technische verzekeringen) werd volledig beëindigd.
Het jaarverslag van UAP Nederland zal in de tweede helft van de maand juni worden gepubliceerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.