nieuws

Twee uitspraken over assurantie- reserve eigen risico

Archief

De afdeling Informatie van de Fiod heeft twee uitspraken gedaan over de vorming van een reserve assurantie eigen risico (raer). Het betreft het transport- en kredietrisico van importeurs/distributeurs van computers en -componenten én van fabrikanten van interne transportsystemen.

De eerste doelgroep heeft zowel het binnenlandse als buitenlandse transportrisico in belangrijke mate verzekerd. Het onderzoek betrof geen vestigingen van grote buitenlandse fabrikanten en alleen bedrijven met een omzet tot f 500 mln. Deze bedrijven mogen voor dit risico assurantiereserve opbouwen. Ditzelfde geldt voor het kredietrisico, met name het Nederlandse en Westeuropese.
Het binnenlandse en buitenlandse kredietrisico van fabrikanten van interne transportsystemen blijkt niet in belangrijke mate te zijn verzekerd. Hiervoor kunnen zij dan ook geen reserve voor eigen risico vormen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.