nieuws

Twee miljoen winst voor Facultatieve

Archief

Natura-uitvaartverzekeraar Facultatieve heeft vorig jaar zijn winstcijfer fors omhoog gekrikt.

De nettowinst over 1998 is uitgekomen op f 2,0 mln, tegen slechts tien mille in 1997. Aan de Facultatieve Groep is f 1,25 mln aan dividend uitgekeerd. Koersverliezen op effecten zorgden voor een tegenvaller van f 0,9 mln, waardoor het eigen vermogen licht is gedaald tot f 4,3 (4,4) mln.
Het brutopremie-inkomen daalde verder tot f 6,3 (6,8) mln. In 1996 was dat nog f 8,3 mln. De daling wijt Facultatieve ditmaal aan de ingezakte koopsomproductie. Het periodieke premie-inkomen steeg wel. Het aantal verzekerden nam met 7,5% toe tot een kleine 110.000, terwijl het verzekerde bedrag met liefst 24,6% steeg tot f 80,5 mln. Facultatieve beschikt inmiddels over een WTN-vergunning.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.