nieuws

TVM waarschuwt voor bende ladingdieven

Archief

Wegtransportverzekeraar TVM waarschuwt voor een nieuwe bende ladingdieven die inmiddels al voor meer dan _ 1 mln aan laptops, digitale camera’s en andere consumentenelectronica heeft buitgemaakt.

Via een lek in een internetsysteem voor vrachtuitwisseling weten de dieven zich daar met valse papieren voor te doen als bonafide vervoerders. Daardoor zijn al zeker drie grote kraken gezet.
“Ze doen zich met een valse verklaring van de Kamer van Koophandel, een 06-nummer en een e-mailadres van Gmail voor als vrachtvervoerder”, legt woordvoerder Jaap Stalenburg uit. “Eenmaal voorzien van een opdracht, rijden ze met een gestolen vrachtwagen naar het bedrijf en nemen er doodleuk laptops, digitale camera’s en andere gewilde consumentenelektronica mee.” TVM doet een oproep structureel papieren te controleren van vervoerders.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.