nieuws

Tussenpersoon weet niks van zijn faillissement

Archief

Van W. Pilkes, eigenaar van W. Pilkes Assurantiën in Grootschermer, is het faillissement aangevraagd zonder dat hij dat wist. Inmiddels is de kwestie de wereld uit.

Pilkes bemiddelt uitsluitend voor zichzelf. Hij heeft een bedrijf dat 120 hoogwerkers verhuurt die tussen de f 40.000 en f 1 miljoen kosten. De verzekeringspremie hiervoor ligt rond de f 300.000. Het faillissement was aangevraagd door één bedrijf en had betrekking op de nabetaling van een borgstelling van het hoogwerkersbedrijf. Het faillissement is – in jargon: ‘na gedaan verzet’ – vernietigd omdat Pilkes de rechter heeft kunnen overtuigen dat hij het exploot betreffende het faillissement nooit heeft ontvangen. Dat het faillissement desondanks ‘de rechter heeft bereikt’ betekent dat er nog veel meer fout gegaan is. Volgens Pilkes is de financiële kwestie inmiddels de wereld uit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.