nieuws

Tussenpersoon berekent f 800 voor FP-rapport

Archief

Een op de drie assurantiekantoren hanteert een apart tarief voor financiële planning (FP). Het uurtarief bedraagt gemiddeld f 180.

Dit blijkt uit een periodiek onderzoek van Zwitserleven onder ruim honderd relaties, die werken met het Financial Planningconcept van de maatschappij.
Eenderde van de kantoren brengt voor een FP-rapport kosten in rekening, gemiddeld f 800. Bij ruim 10% kost het meer dan f 1.000. Als het een goede relatie betreft of als deze besluit de verzekeringen onder te brengen, zegt 17% van de kantoren niets te berekenen. De financiële planner besteedt gemiddeld vier uur aan een rapport.
Volgens Zwitserleven brengt bijna de helft van de ondervraagde kantoren (46%) niet duidelijk naar buiten dat zij in FP doen: “Noch in advertenties, noch in brochures, noch op het briefpapier.”
De verzekeraar maakte de uitkomsten van het onderzoek bekend in het eerste nummer van Update, een relatiemagazine gericht op financiële planners dat om de twee maanden verschijnt.
Het relatiemagazine Update van Zwitserleven moet de financiële planner op de hoogte houden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.