nieuws

Tuinbouwverzekeringsbank naar Aon

Archief

Assurantiemakelaardij Aon Nederland heeft de bemiddelings- en adviesactiviteiten van de Tuinbouwverzekeringsbank in het Westlandse Maasland overgenomen.

Het kantoor gaat fungeren als regiovestiging van Aon en zal worden geleid door de huidige directeur, Nico van der Knaap. Alle vijf medewerkers blijven er aan de slag.
De Tuinbouwverzekeringsbank (TVB) werd in 1938 opgericht en was tot twee jaar geleden in Honselersdijk gevestigd. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de verzekering van agrologistieke bedrijven (ondernemingen die zich toeleggen op het in- en externe transport met betrekking tot agrarische bedrijven).
Lex Geerdes, directievoorzitter van Aon Nederland: “TVB heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in verzekeringen voor agrologistieke bedrijven. Dezeovername past binnen onze groeistrategie, omdat wij onze positie in dit segment verder willen uitbouwen en verstevigen.”
Brandverzekeraar
De TVB had ook een eigen brandverzekeringmaatschappij, met een bescheiden premie-inkomen. In 2004 beliep dat 2,2 (2,3) mln.
Aan provisies en andere inkomsten uit bemiddeling en verhaalsactiviteiten in assurantiën boekte de Tuinbouwverzekeringsbank over 2004 een bedrag van ruim 463.000 (2003: 477.000).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.