nieuws

Trias zet particulier product in de markt

Archief

Zorgverzekeraar Trias, die sinds begin dit jaar de Trias Particulier voert, heeft ongeveer negenhonderd van deze polissen gesloten.

Trias, van huis uit ziekenfonds, had tot begin van dit jaar nog geen eigen particuliere ziektekostenpolis. Wel werd voor risico van De Goudse de Trias Zorgpolis gevoerd. Er zijn ongeveer 12.000 van deze polissen gesloten. De dekking van de Trias Zorgpolis is door de bank genomen iets ruimer dan die van de nieuwe polis. “De Trias Particulier is vrijwel gelijk aan de ziekenfondsdekking”, zegt directeur Jan Steenhagen. “Daardoor sluit de dekking naadloos, dat wil zeggen zonder overlappingen, aan op onze bestaande aanvullende producten.”
Op de Trias Particulier zijn zes aanvullingsmogelijkheden, gevormd door (combinaties van) vier aanvullende dekkingen: de Basis, de Basis-Extra, de Tand-E en de Tand-U (tandartsdekking en uitgebreide tandartsdekking).
De nieuwe polis wordt gevoerd door de aanvullende verzekeraar van Trias. Het is de bedoeling dat dit verandert. Trias (Gorinchem) vormt sinds vorig jaar met Zorg en Zekerheid (Leiden) een coöperatie. Het is de bedoeling dat deze – voluit de coöperatie Samenwerking Ziekenfondsen Trias en ZenZ UA – een verzekeraar opricht waarin beide zorgverzekeraars, onder eigen label en voor eigen risico, particulier verzekeringen onderbrengen. Zorg en Zekerheid heeft al een eigen particuliere verzekeraar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.