nieuws

Traumaopvang in zorgpolis Achmea

Archief

De collectieve zorgverzekeringen van Achmea bieden voortaan standaard traumaopvang door de 24 uur alarmcentrale van Trauma Opvang Nederland.

De dienstverlening bestaat uit acute opvang na de melding en een volledige dag nazorg. Binnen twee uur is een professioneel team van hulpverleners ter plaatse. Indien noodzakelijk volgt na de eerste opvang nog een traject van nazorg.
Werkgevers hebben een wettelijke plicht om, na een ingrijpende of gewelddadige gebeurtenis, opvang te regelen voor hun personeel. Of het nu gaat om een bedrijfsongeval, plotseling overlijden op de werkplek of bijvoorbeeld een overval. Een groeiend aantal bedrijven wordt geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen, onder andere door de toename van geweld in bedrijfssituaties. Ook bedrijfsongevallen kunnen tot veel stress leiden bij betrokkenen op de werkvloer. Steeds meer bedrijven ervaren hoe heilzaam traumaopvang dan is. Onderzoek toont aan, dat dit in veel gevallen de uitval sterk beperkt en ook minder nazorg nodig maakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.