nieuws

Top SNS Reaal gaat verhuizen

Archief

Om de onderlinge samenwerking binnen de groep te versterken, gaat SNS Reaal een bestuurscentrum inrichten. In de eerste helft van volgend jaar verkast de top van het bankverzekeringsconcern naar Utrecht.

De raad van bestuur (nu nog gevestigd in Den Bosch), de directies van de hoofdmerken SNS Bank en Hooge Huys, de beleidsondersteunende groepsstaven en de productmanagementafdelingen gaan volgend jaar verhuizen naar het voormalige gebouw van Reaal in de Domstad. Bij de verhuizing zijn in totaal tweehonderd medewerkers betrokken.
De concentratie van de afdelingen moet leiden tot synergievoordelen. Het concern zelf spreekt van “eén onderneming, één beleid en één bestuurscentrum. Dit is de aangescherpte strategie van SNS Reaal Groep gericht op een offensieve marktbenadering en optimaal gebruik van synergiemogelijkheden binnen de Groep”. Zo worden de afdelingen productmanagement van de hoofdmerken Hooge Huys en SNS bank samengevoegd. Daarnaast gaan alle merken gebruik maken van één hypotheeksysteem. De IT-processen en -systemen worden verder op elkaar afgestemd en uniform gemaakt.
Een nieuwe voorzitter voor de raad van bestuur, nu bestaande uit Cor van den Bos (Hooge Huys) en Rien Hinssen (SNS bank), wordt nog gezocht. Na de benoeming van een nieuwe voorzitter zal ook een nieuwe chief financial officer (CFO) worden aangesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.