nieuws

Toezicht WFD kost bijna € 15 mln

Archief

De Autoriteit Financiële Markten schat in komend jaar € 14,7 mln nodig te hebben voor het houden van toezicht op bedrijven in de financiële dienstverlening (vnl. verzekeringen en hypotheken). De totale begroting van de toezichthouder bedraagt, inclusief toezicht op effecteninstellingen, ruim € 72 mln. Aan heffingen van onder toezicht staande instellingen komt € 49 mln binnen en de overheid draagt nog eens € 11 mln bij. Resteert een gat van € 12 mln, dat in toekomstige heffingen zal worden verrekend.

In een eerder voorstel voor de Wet Financiële Dienstverlening kondigde de AFM aan dat het aanvragen van een vergunning waarschijnlijk zo’n € 800 gaat kosten, terwijl aanbieders en bemiddelaars jaarlijks (gemiddeld) € 1.200 moeten worden bijgedragen aan het gedragstoezicht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.