nieuws

Toeristenindustrie en medici spannen soms samen bij zorgfraude

Archief

Alarmcentrale EuroCross loopt regelmatig op tegen valse declaraties van buitenlandse medici. Soms spannen toeristenindustrie en medici samen.

Een man die een ritje op een kameel wilde maken, moest van de kamelenhoeder eerst zijn verzekeringspasje laten zien. De kamelenhoeder speelde de gegevens door naar het regionale ziekenhuis die een nota naar de verzekeraar stuurde. Dit is een van de fraudes waar EuroCross vorig jaar tegen opliep.
Het komt ook voor dat er wel een behandeling is geweest, maar dat de nota daarvoor veel te hoog is. Soms wordt een rekening gestuurd door een ziekenhuis dat slechts op papier bestaat. Eurocross onderzocht vorig jaar 54 ‘verdachte’ dossiers. Er bleek in het totaal voor e 54.000 gefraudeerd. Het ging voornamelijk om nota’s uit Turkije, Syrië, Marokko en de VS.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.