nieuws

Toch B-cursus beschikbaar voor MBO

Archief

Bij het assurantieopleidingsinstituut SVV zijn voor MBO-scholen de leermiddelen beschikbaar voor de opleiding ‘Assurantiebemiddeling B’ en de opleiding ‘Verzekeringspraktijk’.

Dit heeft de SVV deze maand aan de MBO-scholen geschreven. De beschikbaarstelling gebeurt volgens de SVV op verzoek van het bedrijfsleven.
De opleiding ‘Assurantiebemiddeling B’ bereidt voor op het gelijknamige SEA-examen voor het diploma dat nodig is voor inschrijving als zelfstandig tussenpersoon in het SER-register.
Tot nu toe kon bij het MBO de B-cursus gevolgd worden en het B-examen worden afgelegd. Met ingang van het seizoen 1994-1995 stelde de SVV die cursus niet meer beschikbaar aan het MBO, tot grote teleurstelling van de getroffen scholen. Specifiek voor het MBO had de SVV een aparte assurantiecursus ontwikkeld voor de studierichting bank- en verzekeringswezen. Die leidt echter niet op voor genoemd vestigingsdiploma.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.