nieuws

Tarieven doorlopend toezicht bekend

Archief

Het ministerie van Financiën heeft de tarieven voor het doorlopend toezicht Wet Financiële Dienstverlening (WFD) vastgesteld.

Tussenpersonen die zijn aangesloten bij de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) gaan, zoals beloofd, minder betalen voor dit doorlopend toezicht.
Het basistarief is voor hen vastgesteld op _ 420. Daarnaast betalen zij een variabel tarief op basis van het aantal medewerkers dat zich direct of indirect bezighoudt met financiële dienstverlening: _ 70 per FTE voor het deel van 1 tot en met 21 FTE en _ 65 voor 21 tot en met 201 FTE.
Voor kantoren die niet zijn aangesloten bij de STFD is het basisbedrag vastgesteld op _ 770. De variabele tarieven bedragen respectievelijk _ 75 en _ 70.
Ook de verzekeraars gaan betalen. De leven-, schade- en natura-uitvaartverzekeraars betalen een basisbedrag van _ 750. Daarna worden de variabele tarieven vastgesteld op basis van premie-inkomen.
De tarieven zijn gepubliceerd in de Staatscourant van 27 juni, nummer 122.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.