nieuws

Tankauto rijdt boerderij binnen

Archief

De chauffeur van de tankwagen van Gulf Oil die begin maart in het Drentse Westerveld een monumentale woonboerderij uit 1857 binnenreed, heeft een schade veroorzaakt van ruim een ton.

Het ongeluk met de tankwagen geladen met 29.000 liter benzine, is waarschijnlijk gebeurd, doordat de chauffeur onwel raakte. Door de aanrijding raakte de chauffeur in zijn cabine bekneld en kon pas na anderhalf uur worden bevrijd. Hij werd met een gebroken arm in een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Geluk bij een ongeluk: ten tijde van de aanrijding waren de bewoners van de woonboerderij met vakantie.
De schade aan de boerderij is enorm, constateerden ook experts Jacques Formsma en Frank van Maarschalkerweerd van GAB Robins: “Diverse gevels van de woonkamer zijn geheel vernield. Direct na het voorval moest de verdiepingsvloer worden gestut om instorting te voorkomen en zijn de gevels afgeschot. Ook de in de woonkamer aanwezige inboedel is grotendeels als verloren te beschouwen.” Zij ramen de schade aan de woonboerderij, inboedel en tuinaanleg op _ 100.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.