nieuws

T- en U-rendement

Archief

T- en U-rendement

De rendementen T en U, maatstaven voor rentestandskorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, gaan in de maand september omhoog. Het U-rendement stijgt naar 3,57%, tegen het laagterecord van 3,48% in augustus. Het oudere maar vergelijkbare T-rendement komt in september iets hoger uit op 3,79% (3,77%).
Nivo (Nijmegen)
De besloten vennootschap Nivo Administratie & Assurantiën is failliet verklaard. Volgens curator Kobossen was de vennootschap van eigenaar Pascal Jacobs (24) niet actief en ontbeerde een inschrijving in het SER-register. “Het maakt een vrij dubieuze indruk”, aldus Kobossen, die eigenaar Jacobs nog niet heeft kunnen traceren.
Zwitserleven-gevoel
Zwitserleven start op 3 oktober, een dag na de Zwitserleven Pensioendag in het Hart van Holland (Nijkerk), met een serie commercials voor het twintigjarige Zwitserleven-gevoel. In de vijf nieuwe tv-clips zijn wederom de acteurs Huub Stapel en Ellen ten Damme te bewonderen.
Swiss Life
Swiss Life verkoopt zijn Spaanse dochter voor e 55 mln aan de CaiFor Group, een joint-venture van La Caixa en Fortis. Swiss Life España was met 120 medewerkers vorig jaar goed voor een premieomzet van e 306 mln. Spanje behoorde niet meer tot de kernlanden van Swiss Life, waartoe Nederland met Zwitserleven wel behoort.
Pensioenboekje
Kosten van Mil & Partners, het pensioenadviesbureau van Koster Verzekeringen, heeft een dertig pagina’s tellend boekje gemaakt over pensioenen. ‘Uw pensioen. Hoe belangrijk is dat?’ kost e 4,95 en is onder meer te bestellen via de website www.koster.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.