nieuws

Swiss Re: ‘Omstandigheden sector beter, maar niet super’

Archief

Hoewel de omstandigheden op de verzekeringsmarkten wereldwijd aanmerkelijk zijn verbeterd, wordt de verzekeringsindustrie nog altijd geconfronteerd met een ongekend hoog aantal belemmeringen om winst te kunnen genereren

Dit concludeert het hoofd van de financieel-economische advies- en onderzoeksunit van herverzekeraar Swiss Re. Als goede trends noemde hij dat de rentestand zijn laagste stand lijkt te hebben bereikt en de economie en aandelenmarkt aantrekken. Minder gunstig is dat verzekeraars nog altijd de financiële naweeën voelen van de aandelencrisis, de solvabiliteitsmarges voor de schadebranches verslechteren, de vermogensposities drastisch versterking behoeven en de verkoop van leven- en pensioenpolissen onder druk staan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.