nieuws

Swiss Re neemt NCM over

Archief

Herverzekeraar Swiss Re neemt de Nederlandse kredietverzekeraar NCM over. De transactie zal eind juni van dit jaar moeten zijn afgerond.

Op basis van het principe-akkoord neemt Swiss Re 51,1% van de aandelen over in NCM Holding, de moedermaatschappij van de kredietverzekeraar. De aandelen zijn nu nog in handen van ABN Amro, ING en Delta Lloyd. ABN Amro en ING zullen elk een minderheidsbelang van 5% in NCM behouden.
Met deze overname is een bedrag van f 761 mln gemoeid.
De Zwitserse herverzekeraar zal tegen dezelfde overname prijs van f 8.000 per aandeel een bod uitbrengen op de resterende uitstaande aandelen, die in handen zijn van andere verzekeraars en banken.
NCM is de leidende kredietverzekeraar in ons land en heeft een dominante positie in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Verder is de maatschappij gevestigd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten.
Het brutopremie-inkomen van NCM in 1996 beliep f 854 mln met een nettowinst van f 14,2 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.