nieuws

Swiss Re koopt M&G weer terug

Archief

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft de Britse herverzekeringsmaatschappij Mercantile & General (M&G) teruggekocht van Prudential Corporation. In 1968 werd M&G door Swiss Re aan de Britten verkocht.

Mercantile & General boekte in 1995 een winst van f 352 mln, bij een premie-inkomen van f 3,4 mld. Tweederde van de winst kwam uit leven-herverzekeringen. Prudential wilde M&G dit najaar naar de beurs brengen, maar de verkoop aan Swiss Re levert hen veel meer op (circa f 4,6 mld) en waarborgt het voortbestaan van M&G als geheel. Overigens zal de naam M&G wel verdwijnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.