nieuws

Stijging in Belgisch Leven

Archief

Uit statistieken van de Belgische verzekeringssector wordt duidelijk dat de inkomsten uit de branche Leven in 2004 circa € 20 mld bedroegen, zon twee miljard meer dan het jaar ervoor

De inkomsten van Schade bedroegen voor 2004 ongeveer € 7 mld. De totale premie-inkomsten van de markt kwamen uit op € 32,8 mld. Bovenaan de top-5 van levensverzekeraars staat Ethias Leven met een marktaandeel van 17%. De tweede plaats is voor KBC Verzekeringen met 14,11%, gevolgd door FB Verzekeringen met 12,46%, AXA met 10,24% en Fortis AG met 8,98%. Bij Schade bezit AXA de eerste plaats met een marktaandeel van 17,19%. De ranglijst wordt aangevuld door Fortis AG (11,06%), Ethias Gemeen Recht (8,41%), KBC Verzekeringen (7,55%) en Winterthur-Europe Verzekeringen (6,49%). Beide activiteiten gecombineerd is KBC Verzekeringen de grootste verzekeraar bij onze zuiderburen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.